FK Haugesund i rød sone

Må utarbeide økonomisk handlingsplan.

Annonse:

Mandag presenterte Norges Fotballforbund økonomisk status i toppfotballen pr. økonomirapportering 30. juni i år. Rapporten forteller at Eliteserie- og OBOS-ligaklubbene samlet sett kommer ut med et negativt halvårsregnskap, samtidig som variasjonen i over- og underskudd blant enkeltklubber er stor.

FK Haugesund har beveget seg fra gul til rød sone siden forrige rapportering pr. 31.12.23.

Det er selvsagt alvorlig å havne i rød sone og det er ikke en situasjon vi er komfortable med. Hovedårsaken til underskuddet så langt i år er i all hovedsak manglende inntekter fra spillersalg sammenlignet med budsjett, men regnskapsåret er ikke over og vi jobber aktivt med å forbedre tallene, sier FK Haugesunds daglige leder Martin Fauskanger.

Økonomistatus
Økonomistatus pr. 30. juni i år.

Utarbeider handlingsplan

Klassifiseringen i rød sone innebærer at FK Haugesund underlegges et finansielt oppfølgingssystem fra Norges Fotballforbund tilsvarende det man ble sist gang man var i samme situasjon tilbake i 2021.

⁃ Som en konsekvens av å ha havnet i rød sone må vi utarbeide en handlingsplan som dokumenterer overfor NFF hvordan vi skal bedre den økonomiske situasjonen. Dette arbeidet er vi i full gang med. Ingen virksomheter vil ha røde regnskapstall og situasjonen vi er i stiller tøffe krav til oss for å få økonomien i FK Haugesund sunn og bærekraftig igjen, sier Fauskanger.

En økonomisk handlingsplan skal innfri økonomiske mål til bestemte datoer fastsatt i planen og strekker seg over tre år. 

Økonomirapportering: se hele rapporten fra NFF her

Annonse fra Eliteserien: