Serielederne ble for sterke

FK Haugesund fulgte Aalesund Fortuna til døra. Foto: Sportskollektivet.

Annonse:

Det ble et kampbilde ikke ulikt det vi har sett i mange av FK Haugesunds kamper denne sesongen da Aalesund Fortuna sto for motstanden på Haugesund Sparebank Arena søndag ettermiddag.

Gjestene fra Sunnmøre var klart best de første 20 minuttene og tok også en tidlig ledelse, men sakte men sikkert spiste FK Haugesund seg inn i kampen. Serielederen sluttet å produsere like store muligheter som de gjorde i innledningen på kampen og i stedet var det FK Haugesund som var nær utligning inn mot pause.

Emilie Guddal så blant annet sitt skudd bli blokkert av et langt Aafk-ben i siste nanosekund inne i boks og på den påfølgende corneren holdt en heading i god posisjon på å bringe balanse i regnskapet. Gjestenes spillere viste dog ved flere anledninger at de både individuelt og kollektivt holder høy klasse og topper 1. divisjonstabellen meget fortjent.

Krigermentalitet

Etter hvilen fortsatt kampen i samme spor som i siste halvdel av første omgang. Gjestene var best, men produserte ikke allverdens til farligheter. I hvert fall ikke før Ingrid Jåstad hamret inn 2-0 tre minutter før full tid etter et godt, gjennomført cornertrekk av serielederne.

Fortuna Aalesund vinner dermed søndagens kamp fortjent, men FK Haugesund viste nok en gang at laget evner å krige seg inn igjen i kamper hvor motstanderen gjerne har styrt det meste i starten av oppgjørene og holdt spenningen ved like i møte med serielederen helt inn i sluttminuttene.

Nå gjenstår kun en kamp; Fyllingsdalen borte neste helg - før 1. divisjon tar sommerpause.