Ut i jobb med UngJobb
André ble en del av den fine statistikken.
To ganger i året - en gang om våren og en gang om høsten - kommer det 15 ungdommer til Haugesund Stadion som en del av UngJobb-prosjektet klubben driver sammen med Haugesund Kommune, NAV og Haugaland Industri.
Ung Jobb: les om samfunnsprosjektene til FK Haugesund
Formålet er å gi ungdommene som står utenfor arbeidslivet opplæring slik at de siden går ut i en periode med arbeidspraksis hos en arbeidsgiver på Haugalandet og til slutt kommer seg ut i fast lønnet arbeid.
Ungdom i arbeid
Hvert eneste år bidrar UngJobb-prosjektet på den måten til å få ungdom ut i arbeidslivet, og det siste tilskuddet til den fine statistikken som prosjektet kan fremvise siden oppstarten i 2012 er André Spångberg.
Etter gjennomført opplæring i UngJobb i vår har han siden hatt arbeidspraksis i FK Haugesund - frem til han nå tar steget over i ny jobb hos Helse Fonna.
Spångberg er tydelig på Ungjobb-prosjektets betydning for at han nå er klar for arbeidslivet.
Allsidig arbeidspraksis
Allsidigheten i oppgavene som har fylt arbeidsdagen i FK Haugesund har vist seg gull verdt med tanke på å komme seg ut på arbeidsmarkedet.
- Jeg har hatt veldig varierte oppgaver i FK Haugesund og jobbet med alt fra håndtering av billettsalg til administrasjon av medlemsskap, videoredigering og samfunnsprosjektene til FK Haugesund - som Gatelaget og lignende. I tillegg har det vært mye praktisk jobbing i forbindelse med kampdag så tiden jeg har tilbragt i FK Haugesund har vært veldig lærerik og allsidig.
Mindre enn et år etter at Spångberg møtte opp til første dag i Ungjobb-prosjektet venter nå en helt ny tilværelse.
- Gjennom året har det åpnet seg flere muligheter, men valget falt til slutt på Helse Fonna og denne uken begynner jeg i en 100% stilling i økonomiavdelingen der, avslutter Spångberg.
Dette er UngJobb
UngJobb er et samarbeidsprosjekt mellom FK Haugesund, Haugesund kommune, NAV og Haugaland Industri for ungdom som står utenfor skole- og arbeidsmarkedet. Prosjektet gir ungdommene opplæring, arbeidspraksis og individuell veiledning.
I hver prosjektperiode tas det inn 15 ungdommer som får opplæring om arbeidsmarkedet og hva som skal til for å komme i arbeid, samt gode verdier, holdninger, samspill, tilhørighet og motivasjon. Målsettingen for prosjektet er fast lønnet arbeid for alle ungdommene.