FK Haugesund støtter 'Mat Onna Bronå'

Setter arbeidet som gjøres "onna bronå" på agendaen.

Annonse:

De fleste i Haugesund har fått med seg arbeidet som 'Mat Onna Bronå' har gjort og gjør for byens rusmisbrukere. Det som startet som en idé om å sørge for at de som kanskje trenger det aller mest fikk servert næringsrik mat hver torsdag under Risøybrua har med tiden vokst seg langt større og engasjerer stadig flere - både privatpersoner og næringsliv - som ønsker å hjelpe.

Mat Onna Bronå: les mer om tilbudet her

En av initiativtakerne til 'Mat Onna Bronå', Jostein Jensen, har de siste årene også vært en ressursperson rundt FK Haugesunds gatelag og veien har dermed vært både kort og naturlig med tanke på å få 'Mat Onnå Bronå' inn i porteføljen av samfunnsprosjekter som klubben engasjerer seg i.

Presenterte seg for samarbeidspartnere

På klubbens siste partnerfrokost var Jostein Jensen og styreleder Daniel Frøyland i 'Mat Onna Bronå' invitert til å presentere arbeidet de gjør overfor klubbens mange samarbeidspartnere og Jensen var påpasselig med å påpeke at man i tillegg til varme måltider også hjelper byens rusmisbrukere på andre måter.

- Vi er ikke kun en organisasjon som serverer varm mat på torsdager, men hjelper også de som trenger det med legebesøk, organisere hverdagen og avtaler og bistå med plass på avrusing, kunne Jensen fortelle det lokale næringslivet.

MOB2.png
Hver torsdag serveres det varmmat til byens rusmisbrukere. Foto: Mat Onna Bronå.

Og nettopp næringslivet er viktig for at Jensen, Frøyland og de øvrige som engasjerer seg skal kunne gjøre hverdagen litt bedre for de man ønsker å hjelpe.

- Vi er helt avhengige av støtten vi får, både overskuddsmat som vi deler ut og økonomisk støtte, for å kunne jobbe effektivt og vi er veldig takknemlige for at stadig flere tenker på oss når de ser at de sitter på mat som ellers ville blitt kastet, men som i stedet kan komme til nytte andre steder, kunne en alltids engasjert Jensen fortelle.

Takket være en egen varebil som en lokal bilforhandler har stilt til disposisjon distribueres medisterkaker, komlemiddager, fiskegrateng og annen næringsrik kost som kokkene på kjøkkenet i Vår Frelsers Menighetshus har tilberedt med både hjerte og kjærlighet rundt omkring i regionen - også langt utover bordene under Risøybroa.  

Samfunnsengasjement og bærekraft

I folden av lokale aktører som har Jensen & Co. i tankene hver gang man ender opp med overskuddsmat etter arrangementer o.l finner vi også FK Haugesund. Klubbens samfunns- og bærekraftsansvarlig Leif Birkeland kan fortelle at det er inngått et formelt samarbeid som forhåpentligvis vil gjøre arbeidet som 'Mat Onna Bronå' enda enklere og mer effektivt.

- Dette er et samarbeid som haker av veldig mange bokser hos oss. FK Haugesund har alltid vært samfunnsengasjert og her kan vi hjelpe en målgruppe som vi allerede jobber med gjennom gatelaget. Når vi leverer fra oss overskuddsmat er det dessuten god bærekraft som vi jo også er veldig opptatt av, sier Birkeland.

Gjennom klubbens samarbeidsavtaler ønsker klubben å bidra til at 'Mat Onnå Bronå' får tilgang på blant annet matvarer de trenger og nytt av året er at klubbens VIP-gjester blir oppfordret til å betale en liten sum til 'Mat Onnå Bronå' som kompensasjon i de tilfellene hvor de er påmeldt kampdagsarrangementet i NorEngros-losjen på Haugesund Sparebank Arena, men ikke møter. 

- Vi håper også at samarbeidet med oss vil være med å åpne enda flere dører som 'Mat Onna Bronå' kan nyttiggjøre seg av, sier Birkeland.

Ønsker du å komme i kontakt med 'Mat onna Bronå' kan du gjøre det på mail eller tlf. 926 80 915.

Annonse fra Eliteserien: