Almar skrev proffkontrakt

Almar Gjerd Grindhaug er siste unggutt i rekken som skriver proffkontrakt.

Annonse:

Torsdag var synonymt med Deadline Day i norsk fotball og på Haugesund Sparebank Arena ble det gjennomført to signeringer. En, Daan Huisman, ble behørig annonsert torsdag kveld, men tidligere på dagen hadde også Almar Gjerd Grindhaug skrevet under en profesjonell kontrakt med FK Haugesund. 17-åringens aller første.

Grindhaug ble med det den siste unggutten i rekken av akademispillere som har skrevet under avtaler med profesjonelle vilkår i FK Haugesund den siste tiden.

- Dette er en flott bekreftelse for meg, men forhåpentligvis også bare starten på noe enda større i fremtiden, sier midtbanespilleren som har FK Haugesund 2 og G19 som sin primære trenings- og kamparena, men som denne sommeren har blitt faset inn i treningsgruppa til a-laget en dag i uken.

Byass

Inntil Grindhaug ble FKH-spiller i 2021 hadde han tilbragt nesten alle barne- og ungdomsårene  som spiller i Djerv 1919 og de to foregående årene har han også vært en del av aldersbestemte norske landslag. Totalt står Grindhaug med seks landskamper for det norske G15- og G16-landslaget.

- Jeg har i all hovedsak spilt i Djerv 1919, men tilbragte også et år i Haugar da jeg var fem-seks år, kunne 17-åringen fortelle i forbindelse med torsdagens signering. 

IMG_7260.jpg
Almar Gjerd Grindhaug er siste unggutt i rekken til å skrive proffkontrakt.

Midtbanespilleren er også klar på hva som er hans fremste kvaliteter som spiller.

- Jeg vil nok trekke frem teknikk og spilleforståelse som mine beste egenskaper.

En gyllen årgang

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal hadde få betenkeligheter med å signere enda en akademi-unggutt på profesjonelle vilkår.

- Almar har vært langt framme i køen i mange sesonger og er veldig ambisiøs og hardtarbeidende. Han tilhører et årskull hvor vi har mange store talenter i egne rekker og følger etter blant andre Mikkel, Troy og "Mykle" (Mathias Myklebust) som alle er 06-ere og har signert profesjonelle kontrakter det siste året. Nå er turen kommet til Almar og vi ser frem til å jobbe sammen slik at han skal få realisert både ambisjonene og potensialet sitt, sier Opedal.

Almar Gjerd Grindhaug har skrevet under en treårskontrakt med FK Haugesund. 

Annonse fra Eliteserien: