- Det gror godt

FK Haugesunds rekruttlag har trolig vært landets yngste i 2. divisjon denne sesongen. Foto: Sportskollektivet

Annonse:

Denne helgen spilte FK Haugesunds rekruttlag i 2. divisjon sin siste seriekamp for sesongen. Riktignok ble det tap (1-3) mot serievinneren og opprykksklare Start, men FK Haugesund 2 kan likevel se tilbake på en fin sesong hvor man til slutt ble nummer åtte i sin avdeling

FK Haugesund 2: se sluttabellen i 2. divisjon

Sammen med hovedtrener Martin Sverdrupsen kan assistenttrener Hellen Våge se tilbake på en sesong som startet tilbake i april og strakk seg over 16 kamper mot lag som både Bryne, Klepp, Amazon Grimstad, Start og rekruttlagene til Toppserieklubbene Lyn og Stabæk.

- Med 17 år som snittalder i åpningskampen og 16,7 i siste kamp, må vi si at å overleve andredivisjon i seg selv er en god prestasjon. Det er fullt mulig vi har hatt landets yngste andredivisjonslag denne sesongen. Det har vært en sesong med tøff motstand og jentene har hver helg måtte måle krefter og ferdigheter mot gode lag. Det har vært en fin utviklingsarena for jentene, sier Våge.

Målet gjennom sesongen har vært nettopp det; utvikling. 

- Vi visste før sesongen at vi ville måtte ta turen ned i 3. divisjon som følge av sammenslåingen mellom FK Haugesund og Avaldsnes Toppfotball, men for oss er det stor forskjell på å rykke ned og bli flyttet ned, sier assistenttreneren.

FKH 2
Ane Torbjørnsen Jensen har ledet troppene denne sesongen. Foto: Sportskollektivet.

Flyttes ned etter sesongen

Med to lag bak seg på tabellen klarte det unge laget noe mange trodde skulle bli veldig vanskelig før sesongstart, nemlig å overleve i divisjonen.

Når rekruttlaget likevel spiller i 3. divisjon neste sesong er det som følge av NFFs regelverk om at det skal være minst en divisjon med "luft" mellom en klubbs a- og rekruttlag. Inneværende sesong har ulike organisasjonsnummer gjort sitt til at man har vært unntatt fra reglene, men fra og med 2025 vil begge lag være tilknyttet organisasjonsnummeret til FK Haugesund. Med et a-lag forhåpentligvis i 1. divisjon i 2025 innebærer det at FK Haugesund 2 må spille i 3. divisjon neste år.

- Det gror godt

Sportslig leder Rune Lothe er veldig tilfreds med det rekruttlaget har levert.

- Dette er kort og godt en veldig sterk prestasjon av både spillere og støtteapparat og viser at det gror godt på jentesiden. Rekruttlaget vårt kommer til å være ungt også neste år og selv om 2. divisjon er det ideelle nivået for våre ungdomsspillere vil en lokal 3. divisjon fortsatt være en god utviklingsarena med flere gode lag, sier Lothe.

Thea Hole ble rekruttlagets toppscorer denne sesongen med fem fulltreffere. Signe Saltnes Aarhus tegnet seg for tre scoringer, mens seks spillere scoret et mål hver.

Annonse fra Eliteserien: