Før Start - FK Haugesund

To trenerfilosofier møtes i Kristiansand på søndag.

Annonse:

Det er et Start-lag ledet av tidligere FKH-trener Mark Dempsey som ligger helt sist i Eliteserien etter seks serierunder som er vertskap når FK Haugesund søndag reiser til Sparebanken Sør Arena i Kristiansand.

Tradisjonelt en arena der FK Haugesund gjennom historien har pleid å få med seg poeng og mot et lag som spillestilsmessig kanskje står aller lengst fra oss i Eliteserien.

Sørlendingene står med fire poeng i seriespillet - seks færre enn FK Haugesund - men vant 2-1 da lagene møttes til treningskamp i Storhall Karmøy tidligere i vinter.

Statistikk

Siden det første møtet i seriesammenheng i 2000 har FK Haugesund vunnet 50% av de 18 kampene vi har spilt mot Start i seriesammenheng, og med unntak av i 2014 og i 2016 har FK Haugesund fått med seg poeng fra Sørlandet hver eneste år siden 2010. Det tilsier i fire av seks oppgjør. 

Start FKH 2015
Jubel i Kristiansand da FKH vant 3-1 i 2015. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.

Skader og suspensjoner

Bruno Leite og Per Kristian Bråtveit er friskmeldte etter skade til søndagens oppgjør, hvilket etterlater kun langtidsskadde Marko Čosić som uaktuell til møtet med Start. Aleksandar Kovačevićs røde kort for FKH 2 i mandagens kamp mot Skjold påvirker ikke hans deltakelse i denne kampen.

Hos hjemmelaget er det derimot mange spørsmålstegn.

Damon Lowe mister definitivt oppgjøret grunnet karantene som følge av tre gule kort, og det samme gjør langtidsskadde Håkon Opdal. I onsdagens kamp mot Stabæk (1-1) ble Kasper Skaanes, Jonas Deumeland og Isaac Twum alle byttet ut med skader og fra tidligere er Espen Børufsen, Henrik Robstad, Andreas Holingen, Erlend Segberg og Daniel Aase alle usikre kort til søndag.

Bortebilletter

Vil du ta turen til Kristiansand og støtte FK Haugesund på Sparebanken Sør Arena? Billetter kjøper du i så fall her.
Annonse fra Eliteserien: