Kasper overtar som G17-trener

Kommer fra et av dansk fotballs aller beste akademier.

Annonse:

Onsdag var Kasper Lund Jørgensen på plass i Kraftakademiet som FK Haugesunds nye G17-trener. 27-åringen kommer fra Odense Boldklub i Danmark og overtar trenergjerningen som Rasmus Good har hatt frem til sistnevnte nylig ble assistent på FK Haugesunds a-lag.

G17 Nasjonal: tabell og terminliste

Etter seks år i den danske storklubben fra Fyn venter nå en ny tilværelse i ny klubb og nytt land, men Lund Jørgensen ser flere likheter på akademiene til de to klubbene.

- Spillestilsmessig er det ganske store likheter mellom Odense og FK Haugesund - særlig hvordan man fremstår uten ball, men det er noen forskjeller hvordan klubbene opptrer når de selv har ballen. Det er kanskje litt mer posession-orientert her i FK Haugesund. Rent organisatorisk sitter akademiet tettere på resten av klubben her enn i Odense hvor vi var fordelt på to bygninger. Treningsfasilitetene ligner ellers en hel del på hverandre, men i OB ligger man foran på analyse. OB har også flere ansatte i sitt akademi og med det også noen flere funksjoner - som for eksempel egne fysiske og mentale trenere. Det som er fint med å være litt færre er at den enkelte får mer ansvar. Det er noe jeg har søkt i hele min trenerkarriere og gir større innflytelse på spillestil og metodikk m.m.

IMG_4490.jpg
Akademisjef Espen Bull-Tornøe og klubbens nye G17-trener er allerede i gang med faglige diskusjoner.

Fra Otterup på Fyn

Kasper Lund Jørgensen er midtveis i løpet med a-lisens i regi av det danske fotballforbundet og startet opprinnelig karrieren som trener i ung alder i hjembyen Otterup på Fyn.

- Jeg startet trenerkarrieren min som veldig ung i den lille breddeklubben Otterup Bold- og Idrætsklub hvor jeg blant annet fikk ansvaret for et G17-lag og for teknisk trening av de aller minste spillerne, men for seks år siden fikk jeg muligheten til å komme til Odense Boldklubb (OB) og deres Topcenter. Der fikk jeg etterhvert muligheten til å bli G13-assistent. Siden gikk veien videre til G14 og G15 som assistent før jeg ble hovedtrener for Odenses G14-lag forrige sesong. Jeg har vært i OB siden 2018, og ansatt der de siste fem årene. Parallelt med trenergjerningen har jeg også vært talentspeider i Odense.

IMG_4495 2.jpg
Kasper Lund Jørgensen er det aller nyeste trenertilskuddet til Kraftakademiet.

Relasjonstrener

Odense Boldklub er en av dansk fotballs aller største klubber og kjent for sitt gode arbeid med unge spillere. Forrige sesong ble Lunds 14-åringer nummer to i det hjemlige seriespillet.

- Etter flere samtaler med Espen Bull-Tornøe og Christoffer Kydland fant vi ut at min fotballfilosofi står veldig bra til den som FK Haugesund har mtp høyt press og det å være dominerende med ball. Det er et uttrykk jeg liker. FK Haugesunds G17 lag er av de lagene som har aller mest ball og min jobb blir å sørge for at vi slipper inn litt færre mål samtidig som vi skal bli enda farligere med ballen. Jeg er det jeg liker å kalle en 'relasjonstrener' - med det mener jeg å ha fokus på mellom-menneskelige relasjoner med spillere og kollegaer. Det vil jeg også være her i FK Haugesund.

G17 starter opp igjen seriespillet i Nasjonal Serie i begynnelsen av august. Da med Kasper Lund Jørgensen på sidelinjen.

Annonse fra Eliteserien: