Lån sesongkort på biblioteket

Haugesund Folkebibliotek med nytt tilbud.

Annonse:

Å låne bøker på biblioteket er sterkt forankret i den norske folkesjelen og nå kan du i tillegg til litteratur, filmer og spill m.m. også låne sesongkort til FK Haugesunds hjemmekamper. På Haugesund Folkebibliotek.

Ja, du leste riktig. 

Denne sesongen, og allerede til søndagens kamp mot Sarpsborg 08, kan du låne sesongkort på byens bibliotek og få med deg FK Haugesund i aksjon på hjemmebane. Tilbudet gjelder til de 14 resterende hjemmekampene for herrelaget samt til to av hjemmekampene som damelaget skal spille på Haugesund Sparebank Arena i løpet av sesongen.

- Vi er opptatt av at FK Haugesund skal være for alle og vet at mange av ulike grunner ikke har råd til å gå på kamp. Derfor vil det være til sammen femten sesongkort til hver kamp som folk i god biblioteksånd kan få låne og med det være med å støtte laget fra tribunen, sier FK Haugesunds samfunnsansvarlig Leif Birkeland.  

Inspirasjon fra Sverige

Idéen er sjelden, men ikke unik. Tidligere i år annonserte regjerende svenske seriemester Häcken BK at de gir ti sesongkort til sitt lokale bibliotek som siden kan lånes av brukerne, og nå følger FK Haugesund etter.

- Vi har gjennom årenes løp alltid hatt en liten pott med billetter øremerket gode formål, men dette er første gang biblioteket står for utdelingen av billettene. Biblioteket holder til i et av byens virkelige signalbygg i byens midte og er et treffpunkt som de aller fleste, uansett alder og bakgrunn, har et forhold til. Det håper vi gjør terskelen lav for de som ønsker å benytte seg av tilbudet, sier Birkeland.

Sesongkortene som er til utlån gjelder for free seating-seksjonen (B) på Umbro-tribunen, noe som gjør det enkelt for små og store familier å sitte samlet på kamp.

IMG_20230424_170030.jpg
Samfunnsansvarlig Leif Birkeland i FK Haugesund og programansvarlig Vilde Bakkevig ved Haugesund Folkebibliotek håper sesongkortene blir tatt i bruk.

Mer samarbeid i vente

Programansvarlig Vilde Bakkevig ved Haugesund Folkebibliotek ønsker utlån av sesongkort velkommen og kan avsløre at biblioteket og FK Haugesund går med flere samarbeidsplaner i 2023.

- Jeg vil ikke avsløre hva som er i vente, men kan si såpass at både sommeren og høsten kommer med flere spennende ting på programmet hvor vi og FK Haugesund kommer til å samarbeide ut mot publikum. Selv om vi har forskjellige målsetninger i det daglige er det også en del fellesnevnere og områder som vi ønsker å samarbeide om, sier Bakkevig.

Innholdsrikt program

Kalenderen til Haugesund Folkebibliotek bugner av arrangementer som favner bredt – både mtp innhold og målgrupper. 

Haugesund Folkebibliotek: se aprilprogrammet her

Blant litterære pusterom, konserter og temaarrangementer arrangerer biblioteket også gratis arrangementer rettet mot barnefamilier:

  • Familieyoga en lørdag i måneden
  • Fortellerstund de øvrige lørdagene
  • Pappatreff

Bakkevig og kollegaene satser fremover også mer på e-sport og gaming – med eget gamingrom – og med tildelte midler som er øremerket utvikling av gamingmøbler. Et annet satsingsområde er utdeling av lesekalendere på helsestasjonene for fireåringer som gir familier en introduksjon til biblioteket og oppfordrer til lesende aktiviteter. 

- Vi prøver også å ha mesteparten av våre arrangementer for familier gratis for vi mener det er viktig å skape en felles møteplass der alle er velkommen uavhengig av hvem de er, sier Vilde Bakkevig som nå også kan tilby utlån av sesongkort til FK Haugesunds hjemmekamper.

Det er en billett per kort til hver kamp og de lånes fra 26. april ved å henvende seg i skranken på biblioteket. De kan ikke reserveres på forhånd.

Annonse fra Eliteserien: