Ny midtbanespiller på plass

Emir Derviskadić er vinterens fjerde forsterkning i FK Haugesund.

Annonse:

Etter en periode med forhandlinger er det nå klart at 19 år gamle Emir Derviskadić forlater IK Start til fordel for FK Haugesund.

Sesongkort: skaff deg fast plass til best pris i 2024

Mandag formiddag var den unge midtbanespilleren på plass på Haugesund Sparebank Arena for medisinsk test og kort tid etter skrev han siden under på en fireårskontrakt med FK Haugesund.

- Jeg har hatt en veldig god dialog med sportslig leder Eirik og trener Oskar og de presenterte FK Haugesund på en veldig god måte. Jeg tror klubben og måten man ønsker å spille på vil passe meg veldig bra. Klubben har vist at den er villig til å satse på unge talenter og det er noe jeg setter veldig stor pris på, sier Derviskadić i forbindelse med signeringen mandag.

Fulgte sesongens første trening fra sidelinjen

FK Haugesunds nye midtbanespiller var også på plass i Storhall Karmøy for å overvære de nye lagkameratenes første trening for året mandag formiddag. Om noen få dager er han selv i gang for fullt i hvitt og blått.

- Jeg er en veldig spillende spiller. Som sentral midtbanespiller har jeg mine største styrker i det offensive spillet og er en spiller som er god med ball. Jeg er en type som liker å styre spillet. Nå ser jeg frem til å bli kjent med lagkameratene og håper at vi sammen skal ta FK Haugesund til et nytt nivå. Jeg håper også å utvikle meg selv som spiller og bidra til at klubben gjør det bedre enn de siste sesongene.

Overgangen til ikke bare en ny klubb, men også en ny by ventes å gå greit.

- FK Haugesund har vært i Eliteserien så lenge jeg kan huske og er sånn sett kjent for meg. Jeg har kun spilt mot de en gang tidligere i en treningskamp for Start for et par år siden og dette er steg opp for meg og jeg føler at dette steget er riktig for meg å ta nå. Selve byen kan jeg ikke så mye om, men jeg ser frem til å bli kjent med Haugesund og alle supporterne her.

Emir 3.jpg
Emir Derviskadić har signert kontrakt ut 2027 med FK Haugesund.

Opprinnelig fra Sarpsborg

Emir Derviskadić har norsk-bosnisk opphav og kommer opprinnelig fra Sarpsborg. Karrieren startet i Sparta Sarpsborg og fortsatte siden i Sarpsborg 08 der han i sin tid ble den yngste spilleren som har blitt tilbudt proffkontrakt og siden den yngste spilleren i Eliteserien da han fikk sin debut som 16-åring i desember 2020.

Sommeren 2021 skiftet han siden beite til IK Start i Obosligaen før han nå tar steget opp igjen til Eliteserien og FK Haugesund.

- Emir er en spiller vi har fulgt over lang tid og nå lå forholdene til rette for å hente han til Haugesund. Det er vi selvsagt veldig fornøyde med. Emir er riktignok en ung spiller som fortsatt er i utvikling, men innehar noen veldig spennende kvaliteter som gjør at han vil kunne være med og prege Eliteserien allerede denne sesongen. Han har et veldig fint blikk for spillet, er trygg med ball, har god pasningsfot og er flink til å ta av press, sier sportslig leder Eirik Opedal om den foreløpig siste brikken i Oskar Hrafn Thorvaldssons mannskap for 2024.

Representert to landslag

Emir Derviskadić har tidligere representert både Bosnia-Hercegovina (G17) og Norge (U20) på aldersbestemte landslag og var sist i aksjon med det norske flagget på brystet da Norge slo Tsjekkia 2-1 i oktober i fjor.

Nå venter en tur tilbake til Kristiansand for å hente flyttelasset før Derviskadić er på plass til sin første trening med nye lagkamerater i Storhall Karmøy på torsdag.

Annonse fra Eliteserien: