Slik spilles 1. divisjon

Damene serieåpner 17. mars.

Annonse:

Bodø/Glimt. Odd. Tromsø. Viking.

Det mangler ikke på kjente klubbnavn fra Eliteserien i kommende sesongs 1. divisjon for damer. Totalt ti lag skal gjøre opp om muligheten for å sikre seg opprykk til Toppserien, samt unngå å måtte ta veien ned til 2. divisjon når status gjøres opp ved sesongslutt. Når det ordinære seriespillet er slutt etter 18. serierunder i september starter play off-spillet med tanke på både opp- og nedrykk.

1. divisjon: tabell og terminliste

Foruten FK Haugesund og de fire nevnte klubbene består divisjonen i 2024 av Aafk Fortuna, Fyllingsdalen, Hønefoss BK, KIL/Hemne og Øvrevoll/Hosle.

Etter bortekampen mot Fyllingsdalen 6. juli er det sommerpause og spillefri i 1. divisjon frem til og med hjemmekampen mot KIL/Hemne 11. august. 

DSCN6889.jpeg
Halvannen måned igjen til alvoret starter for Kristine Hustveit Nybru og lagvenninnene.

Rogalandsderbyene mot Viking spilles henholdsvis 13. april (hjemme) og 22. juni (borte). Viking vant sin avdeling i 2. divisjon forrige sesong og rykket med det opp til nest øverste nivå i 2024.

Synne Danielsen og de øvrige spillerne serieåpner på Sunnmøre mot et av de ventede topplagene - Aafk Fortuna - søndag 17. mars og spiller første hjemmekamp helgen etter - mot Bodø/Glimt søndag 24. mars. Bodø/Glimt har til denne sesongen overtatt plassen til Grand Bodø i divisjonen.

FK Haugesund avslutter det ordinære seriespillet hjemme mot Hønefoss BK søndag 8. september.

Annonse fra Eliteserien: