Starter med bortekamp

FK Haugesund møter Fyllingsdalen i sluttspillets første kamp. Foto: Sportskollektivet.

Annonse:

Det var en ekstremt spillesugen gjeng som fredag ettermiddag gjorde unna de siste forberedelsene i Haugesund Idrettspark før lørdagens kamp borte mot Fyllingsdalen i 1. divisjon borte. Den månedslange spillepausen har sørget for at alle batterier er fulladet før oppløsningen på fotballhøsten.

Sluttspill: se tabell og terminliste

Lørdagens oppgjør er det første av fem i sluttspillet som vil være med og avgjøre hvilke av de seks klubbene FK Haugesund, Fyllingsdalen, Øvrevoll/Hosle, KIL/Hemne, Odd og Tromsø som havner på trygg grunn, må ta den tunge veien ned i 2. divisjon eller spille ytterligere kvalifiseringskamper for å beholde plassen i neste sesongs 1. divisjon.

Solfrid
Solfrid Hetleflåt Bråthen scoret borte mot Fyllingsdalen i juli. Foto: Sportskollektivet.

Sesongens tredje møte

Motstander Fyllingsdalen har det beste utgangspunktet av de seks lagene ettersom de går inn i de avgjørende kampene med 20 poeng. FK Haugesund har på sin side 18 poeng fra grunnspillet som ble avsluttet tidlig i september.

FK Haugesund og Fyllingsdalen har møttes to ganger tidligere denne sesongen. I juli vant de lilla fra Bergen med 2-1 hjemme på Hovden Amfi etter at Solfrid Hetleflåt Bråthen gjorde FK Haugesunds mål, mens lagene spilte 2-2 på Haugesund Sparebank Arena en måned tidligere. Sandra Østenstad og et selvmål på overtid sikret poeng den gang.

Skader og suspensjoner

Lørdagens kamp på Hovden Amfi innebærer comeback for Kaja Olsen. Midtstopperen har vært skadet eller i opptrening gjennom hele 2024, men er endelig tilbake for fullt. Camilla Hjortsø pådro seg derimot en smell tidligere i uken og er usikker til lørdagens kamp.

Fyllingsdalen - FK Haugesund har avspark klokken 17.30 på Hovden Amfi. Oppgjøret vises også på TV2 Play.

Annonse fra Eliteserien: