Styrker laget med dansk forsvarsspiller

Camilla Hjortsø har signert for FK Haugesund.

Annonse:

Mandag ettermiddag ble det klart at FK Haugesunds damelag går sluttspillet i 1. divisjon i møte med nok en dansk spiller i stallen. Da signerte nemlig Camilla Hjortsø en kontrakt som strekker seg ut denne sesongen. 

FK Haugesund - Hønefoss BK: kjøp billetter her

- For meg som dansk spiller så er det veldig attraktivt å spille i Norge. Jeg er veldig glad for denne muligheten som har åpnet seg så da anledningen til å komme hit bød seg var det en 'no-brainer' for meg, sier FK Haugesunds nysignering. 

23-åringen kommer senest fra den danske toppdivisjonen og spill for FC Thy-Thisted Q og er allerede klar til helgens avsluttende kamp i grunnspillet - hjemme mot Hønefoss Ballklubb på Haugesund Sparebank Arena.

Allsidig spiller

Hjortsø er en allsidig spiller som kan bekle flere roller - fra vingback og back til midtstopper - og har tidligere også spilt for Team Viborg og Vildbjerg SF hjemme i Danmark innen hun tok steget opp i dansk toppfotball for et år siden. Karrierens aller første stoppested på fotballfronten var fødebyen Karups eget fotballag. 

- Jeg er en god defensiv spiller og kommer med både fart og fysikk som jeg håper vil komme laget til gode, og så er jeg veldig sosial av meg og er et fint tilskudd til miljøet innad i laget. Nå ser jeg frem til å gi gass, vise meg frem på banen og hjelpe laget og lagvenninnene.

Camilla
Camilla Hjortsø er plass i FK Haugesund og klar for søndagens kamp mot Hønefoss Ballklubb.

FK Haugesunds nye forsvarsspiller har også representert Danmark på både J16- og J17-nivå og har også smakt på livet på det danske J19-landslaget - dog uten å få kamper for sistnevnte.

Første trening onsdag

Camilla Hjortsø landet på Helganes Lufthavn tirsdag formiddag. Derifra dro hun siden rett til Haugesund Sparebank Arena for å stifte nærmere bekjentskap med sin nye klubb.

Forsvarsspilleren har sin første treningsøkt med nye lagvenninner i Haugesund Idrettspark onsdag ettermiddag når FK Haugesund forbereder seg til søndagens møte med serieleder Hønefoss Ballklubb.

- Camilla er en veldig allsidig spiller som kommer inn og gir oss både dekning og konkurranse i alle de defensive posisjonene i laget. Det er noe vi trenger med sluttspillet som venter denne høsten. Hun tilfører oss dessuten hurtighet og erfaring samt holder en fin alder med tanke på at vi ellers har et veldig ungt lag, sier sportslig leder Rune Lothe.

Hjortsø har skrevet under en kontrakt ut 2024.

Annonse fra Eliteserien: