Til Lerkendal på Kristi Himmelfartsdag

Tøff bortekamp for Badou & Co.

Annonse:

Rosenborg Ballklubb var lenge den dominerende klubben i Norge, men har de siste sesongene fått smake på en ny virkelighet der de ikke lenger er med i den absolutte toppkampen i Eliteserien. Forsøkene på å gjenvinne hegemoniet i norsk fotball har vært flere, foranlediget av flere trenerbytter, men resultatene har uteblitt og i vinter var det duket for Kjetil Rekdals ankomst på Lerkendal Stadion.

FK Haugesund - Aalesund: skaff deg billetter til søndagens hjemmekamp

"I" har satt seg som mål å gjenreise Rosenborg Ballklubb, men har også annonsert at det vil ta tid å snu skuta i Trondheim og resultatene så langt denne sesongen har bekreftet at det ikke er noen quick fix på klubbens sportslige utfordringer. 

Om motstanderen

Ti poeng på sesongens sju første kamper gir en åttendeplass på tabellen med to seire, fire uavgjort og et tap som beholdning så langt. Spillemessig har heller ikke Rosenborg sett overbevisende ut annet enn i perioder av årets kamper.

Det bør med andre ord være mulig for FK Haugesund å få med seg noe fra Trondheim når lagene møtes i den åttende serierunden torsdag kveld.

Etter seier mot Kristiansund og Odd måtte FK Haugesund se seg slått av Bodø/Glimt hjemme på Haugesund Sparebank Arena i forrige serierunde og står dermed med seks poeng før oppgjøret på Kristi Himmelfartsdag.

Se bilder fra onsdagens trening.

Statistikk

Begge oppgjør de to lagene i mellom endte 0-0 forrige sesong, men samlet sett forteller statistikken om solid Rosenborg-dominans i interne oppgjør. Av 30 oppgjør i Eliteserien har Rosenborg vunnet 16, mens FKH har vunnet åtte. 

Seks serieoppgjør har gjennom historien endt uavgjort.

Siden 1997 har FK Haugesund vunnet ved tre anledninger på Lerkendal, i henholdsvis 2011, 2017 og 2019. To oppgjør har endt uavgjort (2013), mens hjemmelaget var vunnet 11 av de interne oppgjørene i Trondheim.

Skader og suspensjoner

Martin Samuelsen og Sondre Liseth jobber fortsatt med å komme tilbake fra langtidsskader og er uaktuelle til torsdagens kamp i Trondheim, men ellers har Jostein Grindhaug og trenerteamet alle øvrige spillere tilgjengelig til oppgjøret.

Hos Rosenborg er både Jonathan Augustinsson og Renzo Giampaoli uaktuelle til møtet med FK Haugesund som følge av skader, men ellers stiller trønderne med toppet mannskap. 

Her ser du kampen

FK Haugesund-supportere som ikke har anledning til å ta turen til Trondheim kan følge torsdagens kamp på Eurosport+ og streamingtjenesten Discovery+. Det er også mulig å følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: