- Vi har mange ferdigheter i laget

Lørdag starter sluttspillet for FK Haugesund.

Annonse:

Etter en månedslang pause uten tellende kamper handler det endelig om poeng og tabellposisjoner i 1. divisjon igjen. 

FK Haugesund - Øvrevoll/Hosle: kjøp DNB-billetten

FK Haugesund starter sitt sluttspill i 1. divisjon med bortekamp mot Fyllingsdalen lørdag ettermiddag, og skal i tur og orden møte Øvrevoll/Hosle (hjemme), Odd (hjemme), KIL/Hemne (borte) og Tromsø (hjemme) de neste fem ukene.

- Jentene har masse energi

Hovedtrener Ole-Petter Pedersen Bremstein kom til FK Haugesund etter at grunnspillet i 1. divisjon var unnagjort denne høsten og ser frem til å endelig komme i gang med alvoret.

- Det skal bli veldig gøy. Endelig skal vi få se igjen de tingene vi har jobbet med både på trening og i treningskamper og jeg ser at jentene har masse energi og positivitet. De utstråler en voldsom idrettsglede som jeg gleder meg til skal få utløp i morgen, sier Bremstein.

Også bare kalt 'OP'.

Fyllingsdalens svakheter og styrker

Bremstein kommer med solid erfaring som analytiker fra blant annet LSK Kvinners toppserielag og har selvsagt 'dissekert' lørdagens motstander Fyllingsdalen før lagene møtes på Hovden Amfi.

- I fotball handler det om å utnytte de øyeblikkene man får. Fyllingsdalen er blant de lagene som har sluppet inn flest mål i 1. divisjon, men har likevel klart å karre til seg en del poeng. Det forteller meg at de har noen svakheter, men også at de har en styrke i å være effektive når de først får muligheten og bikke kampene i sin favør selv om de ikke er best sett til spill og antall sjanser. Det blir en utfordring for oss i lørdagens kamp og krever at vi beskytter boksen vår godt nok.

OP
'OP' Pedersen Bremstein er klar for å lede FK Haugesund i tellende kamp.

Midtstopperbauta tilbake

For FK Haugesund er endelig Kaja Olsen tilgjengelig for spill etter å ha tilbragt årets ni første måneder ute med skade. Midtstopperen tilfører spillergruppa både kvalitet og erfaring før sluttspillet starter.

- Kaja er jo for det første en veldig bra jente å ha med i gruppa. Nå har ikke jeg vært her så lenge, men jeg ser at laget blir bedre av å ha henne med - ikke bare fordi hun er en god fotballspiller, men også ved at hun sprer trygghet til resten av gruppa. Det er selvsagt en styrke for oss at hun er tilgjengelig igjen - ikke minst ved at vi blir flere i både kamptroppen og i treningshverdagen. 

Må utnytte styrkene oftere i kamp

Bremstein har tilbragt de siste sesongene i LSK Kvinner som lenge har vært en del av toppen i norsk kvinnefotball. Nå er han kommet til en klubb som sikter mot det samme, men som for øyeblikket er involvert i sluttspillet for å unngå nedrykk til 2. divisjon.

- Det å være i toppen kontra det å ha et ønske om å være i toppen er to forskjellige ting, men det handler uansett om å utnytte styrkene man har som lag. De som er i toppen har gjerne vært gode på akkurat det å utnytte styrkene sine, og vi har forutsetninger for å være gode ettersom vi har mange ferdigheter i laget vårt. Og så må vi klare å få jentene til å utnytte styrkene sine oftere i kamp, og da tror jeg at vi vil få se et lag som tør å by på seg selv, være offensive og få mye ut av kampene óg. 

Slik er sluttspillet

Før sluttspillet starter for de seks lagene som utgjorde nedre halvdel av tabellen etter grunnspillet tar lagene med seg poengene de sikret seg tidligere i sesongen. Det innebærer at Fyllingsdalen tar med seg sine 20 poeng, mens KIL/Hemne og Øvrevoll/Hosle står med 19 poeng før sluttspillet starter. FK Haugesund har 18 poeng, mens Odd har 17 og Tromsø som endte sist i grunnspillet starter sluttspillet med 15 poeng.

Alle lag skal spille fem kamper, men med et ujevnt antall hjemme- og bortekamper. FK Haugesund er blant lagene som har tre hjemmekamper og to bortekamper. Laget som ender sist i sluttspillet rykker ned i 2. divisjon, mens laget som blir nest sist må spille kvalifiseringskamper mot play off-vinneren i 2. divisjon.

Fyllingsdalen - FK Haugesund har avspark lørdag klokken 17.30 på Hovden Amfi.

Annonse fra Eliteserien: